TÜV Nord Polska zajmuje się przyznawaniem certyfikatów zakładom, które nie tylko dbają o jakość swoich produktów, ale też spełniają określone warunki. Uzyskanie takiego wyróżnienia nie jest wcale takie proste, jak mogłoby się wydawać. Firma otrzymuje je tylko wtedy, gdy proces produkcyjny i ocena wyrobu będą zgodne ze sprecyzowanymi wcześniej wymaganiami.
Przedsiębiorstwo zostało wyróżnione takim certyfikatem jako pierwsze w Polsce. Warto wspomnieć, że ocenie poddano produkcję, proporcje i pakowanie marek własnych produktów mięsnych.
Kaufland otrzymał taki certyfikat za wyroby z kurczaka i indyka. Oto jak ustosunkowuje się do tego dyrektor Pionu Zakupu ww. sieci sklepów, Przemysław Korzeniowski: W sieci Kaufland dbamy o najwyższą jakość produktów marek własnych. Aby dać klientom pewność, że za naszą obietnicą stoją konkretne czyny, zdecydowaliśmy się poddać obiektywnej kontroli produkty mięsne z kurczaka i indyka, po które chętnie sięgają konsumenci. Tym samym produkty marki K-Bio, K-Stąd Takie Dobre, K-Stoisko Mięsne i K-Favourites, które oferujemy klientom w strefie samoobsługowej, otrzymały certyfikat TÜV Nord, potwierdzający przestrzeganie surowych standardów dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności.
_______________